Vastustan Sipoon joutumista maksumieheksi naapurikunnan monitoimihalliin!

 Alustus

 10.5 kunnanhallituksessa käsiteltiin asia, jossa aiheena on perustaa Kerava-Sipoo liikuntahallit Oy- niminen yhtiö. Valtuusto päättää loppupäässä yhtiön perustamisesta. Yhtiö rakennuttaa Keinukallioon monitoimi- ja jalkapallohallin. Sipoo omistaisi 37 % yhtiöstä, Kerava 63 %. Yhtiön tilat olisivat ensisijaisesti osakkaiden käytettävissä koulujen lukukausien aikana, arkipäivisin klo 9–15 (poisluettuna syys-, joulu sekä talvilomat-ajat).

Kumpikin osakas (Kerava ja Sipoo) maksavat ennakkoon 250 000 €/vuosi, viiden vuoden ajan, tilojen käytön aloittamisesta. 
 
 Asia on läpäissyt kunnanhallituksen ja siirretty valtuuston päätettäväksi.

 

Jälleen järjetön päätös vanhalta, ja jo yliaikaa elävältä kunnanhallitukselta!

 Miten on mahdollista, että vähin äänin tälläistä järjetöntä hanketta viedään eteenpäin ja varsinkin vaalien lähestyessä kiire on erityisen kova viedä kyseenalaisia päätöksiä maaliin. Kohteliasta olisi nyt pidättäytyä tekemästä isompia hankkeita ennenkuin kuntalaiset ovat saaneet uuden miehistön viemään kuntaa takaisin oikealle tielle.

Näinhän ei toki ole käynyt vaan kunnanhallitus tekee mahdollisimman paljon nyt esityksiä, joihin valtuusto toki lyö leimasimella päälle hiljaisen hyväksynnän.


Keskustelu on kiihtynyt Facebookin kunnallisvaalit -ryhmässä

Sipoo kuntavaalit 2021


Kunnan poliittinen enemmistö jakaantuu kokoomuksen ja rkp välillä, ja meillä on esimerkiksi Heikin 2019 esittämät perustelut monitoimihallin puolesta.

Oma vastalauseeni kuvakaappauksessa esitettyyn perusteluun perustuu Sipoon oman kunnan teettämään raporttiin, jossa etäisyyden uimahalliin kasvaessa, vähentää se todellista käyttöä huomattavasti.

Uimahallin käytettävyys riippuu haastatellun asiantuntijan mukaan etäisyydestä seuraavasti:kun etäisyys uimahalliin on 0-5 kilometriä, palvelua käytetään. Etäisyyden ollessaasukkaan ja uima-hallin välillä 5-10kilometriä, palvelua hyödynnetään vielä. Jos etäisyys kasvaa,käyttö vähenee. *

Loppuraportti Sipoon vesiliikuntapalveluiden tarveanalyysi


 Oletan saman asian pätevän myös monitoimihallissa, joten olen täysin erimieltä Heikin kanssa ettei vapaa-aika ja arki tunne kuntarajoja. 

Olen myös henkilökohtaisesti liikkunut Söderkulla-Kerava -väliä ja voin todeta että pelkkä edestakainen matka vie n. 3 -tuntia, joten ei ole realistista olettaa koulujen hyödyntävän monitoimihallin tarjoamia palveluita.

 Vaikka kuntien välillä tehtävä yhteistyö onkin hyvä asia, on tämä hanke aivan vääränlainen lähestymistapa kuntien lähentämiseksi. Jo pelkästään ajatus Sipoon maksuista olevan puolet kustannuksista mutta omistaisi vain 37% -yhtiöstä, pitäisi herätyskellojen soida hankkeen järjettömyydestä. Kehitetään oman kunnan palveluita ja tuetaan nuorten harrastuksia samalla rahalla, tai vaikka rakennetutetaan kuplahalleja samalla rahalla kuntaamme!


Lopuksi haluan myös esittää typerän ja lapsellisen kysymyksen, johon en tarvitse vastausta mutta koska käyn paikallisen päättämisen takia kierroksilla kirjoitan sen tähän: 

Maksaisiko Kerava Sipooseen rakennettavan monitoimihallin tai uimahallin rakentamisesta?







 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uimahalli Sipooseen

Paljon onnea minulle!

Pohdintaa ääneen...